Venetië


Ja, Venetië is super toeristisch, super druk en toch ook echt super leuk om te zien!

Voor ons jubileum zijn we richting Venetië gegaan, voor 3 dagen. Dit is meer als genoeg om Venetië te zien.

 

Het kan echt enorm warm zijn in Venetië, dus houd hier rekening mee.

Ons hotel zat net buiten Venetië en was te bereiken met de tram, wat je in 15 minuten naar Venetië bracht. Voor ons is dit ideaal, omdat het eigenlijk in Venetië zelf niet te doen is om je koffer mee te slepen over honderden grachten.

 

Als je slecht ter been bent is Venetië geen aanrader... De grotere 'wegen' zijn soms bereikbaar voor rolstoelen, maar het gehele centrum is vol met trappen.

 

Voor ons was de beste optie om Venetië te verkennen; rond wandelen! Het is niet super groot, maar er is veel te zien.

Wander around and enjoy what you see!


Een perfecte wandelroute voor Venetië kan ik je helaas niet geven, maar ik kan je zeker wel de hoogte punten laten zien.

Misschien komen onze tips & tracks ook nog van pas!

 

Één ding is zeker, volg nooit de massa toerisme! Kom je in een druk gedeelte van de stad en gaat het toerisme naar rechts? Pak dan alsjeblieft de weg die links gaat! Zo kom je op plekken waar het gelijk een stuk rustiger is en kun je met alle rust genieten van het romantische Venetië. Door dit te doen hebben wij vaak mooie grachten voor ons alleen gehad. Goed voor de fotoshorts ;).

 

Een andere tip die we willen meegeven is om de waterbus te nemen. Ook wel genoemd; Vaporetto. Om de hele stad door te gaan kun je lijn 1 nemen. Deze stopt haast overal. Het is wel altijd druk in de waterbus, maar het is super fijn om even snel van plek naar plek te gaan zonder uren te lopen!

Wij kozen er voor om in Venetië een een Travelcard 24-72 hours te nemen. Met deze kaart heb je gratis toegang tot al het openbaar vervoer! Er zijn in en rondom Venetië veel informatie loketten waar je deze kaart kunt halen of je kan er voor kiezen om dit online te kopen!

 FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za