Sintra

Deel dit!


Deze stad zou ik zeker niet overslaan als je een dag even geen zin hebt in Lissabon.

Leuk om te weten: deze stad staat op de lijst van UNESCO.

 

Met de trein vanaf Lissabon is het 50 minuten. Je bent er zo dus!

 

Ook dit is een erg leuke stad. Er zijn veel oudere kastelen te zien. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Palácio e Quinta da Regaleira,Chalet da Condessa D'Edla of Convento dos CapuchosHelaas is het onmogelijk om Sintra in één dag te zien, dus maak een goede keuze! Wij hebben gekozen om twee kastelen te bezoeken.


Als je naar deze populaire toeristische trekpleister in deze stad wilt, moet je wel goed kunnen wandelen. Het is zo ongeveer 2 uur naar boven wandelen, voordat je bij de ticket verkoop komt. Daarna is het ook nog eens 15 minuten lopen. 

 

We hebben het hier over het kleurrijke Palácio da Pena. De Nederlanders kennen dit kasteel ook wel als het 'Efteling kasteel in Portugal.'

 

Neem je tijd om hier rond te lopen, want het duurt nog een tijd voordat je daadwerkelijk binnen in het paleis bent. Binnenin zie je veel van het oude interieur. 

TIP:

 

Net als ons écht geen zin om 2 uur naar boven te wandelen? Voor €10,- kan je een Tuk Tuk huren. Die brengt je met groot plezier naar boven. Binnen 10 minuten heb je de bestemming bereikt.

Ze kunnen overigens overal heen in Sintra waar je wilt.Na dit mooie kasteel, kan je op een of andere manier doorlopen richting een ander kasteel.. Wij konden die weg natuurlijk niet zo goed vinden. Wij hebben onze weg door de bosjes gevonden en zijn uiteindelijk ergens van een muur afgesprongen. Uiteindelijk kom je er wel! In het centrum kan je een plattegrond kopen.

 

 

Ook dit kasteel is een hele klim, dus als je slecht te voet bent is hij af te raden.

Als je goed loopt kom je uit bij het gave Castelo dos MourosHet kasteel dat is omringd door muren. Je kan overigens ook over deze muren heen lopen! Als je last hebt van erge hoogtevrees is het niet super fijn, maar wel erg gaaf.

 

Vanaf hier heb je een mooi zicht op Palácio de Pena. 

 

 Vanaf hier hebben wij naar beneden gewandeld. Immers makkelijker dan omhoog en toch zie je veel van de omgeving. Het is nog even leuk om door de kleine straatjes van Sintra te wandelen. Ondertussen honger gekregen? Wij weten een leuk tentje!

 

TascantigaDit restaurantje is gevestigd op een kleine heuvel. Het heeft heerlijke verse tapas! Echt even genieten. Je krijgt een formulier waarbij je de tapas en het drinken in kan vullen. Ondertussen kan je genieten van het schattige stulpje. Voor ons een typisch restaurant uit een film.

 

 

Een stad om voor 1 á 2 dagen heerlijk te verblijven. Sintra is immers erg sprookjesachtig.

FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za