Rome


Als er één stad is waar wij verliefd op zijn, is dat wel Rome! 

Rome was onze eerste citytrip en de was geweldig. Rome heeft zóveel te bieden. Wij zijn hier 2 dagen gebleven.

 

Allereerst begin ik even over ons hotel. Het is geweldig om hier te slapen! Het begint al bij de ouderwetse mega grote deur waar je doorheen moet. Met van die ouderwetse kloppers aan de deur. Vervolgens moet je met een mini liftje omhoog en kom je bij de receptie. De kamer waar wij in sliepen was heerlijk! Het ontbijt krijg je in de cafetaria aan de overkant van het hotel.

 

Aangezien onze vlucht vertraagd was, hadden wij onze trein gemist. We besloten om met een ander Nederlands stel een taxi te delen en ons in het midden van onze hotels af te laten zetten. Misschien een leuke tip als jou het hetzelfde overkomt!


Rome is een stad die je letterlijk in zijn geheel kan belopen. Onze tip is om dit ook écht te doen. Zo zie je het meeste van Rome.

Wij zijn onze trip begonnen 's morgens vroeg bij Colonna Traiana. Deze Zuil van Trajanus is omringd met vernielde gebouwen. De Zuil zelf staat vol met reliëfs. 

Vanuit hier zijn wij gelijk doorgelopen naar het mooie Monument Vittoro, ook wel bekend als Altare della Patria. Dit gebouw is gebouwd om te vieren dat Italië één is geworden. Het gebouw is echt gigantisch! Binnen in kan je vertoeven in een mooi museum.

 

Wij zijn hier zelf niet binnen geweest, dus we kunnen je niet vertellen of het de moeite waard is om naar binnen te gaan. Het gaat over de geschiedenis van Italië, dus als je hier van houdt is het zeker een aanrader!

Als je een beetje de hoofdroute van de stad wandelt, kom  je vanzelf bij  terecht bij het Colleseum. Wij hadden op het moment nog geen kaartje. De lijn voor daar een kaartje kopen duurde 3 uur, een online kaartje kon gelijk naar binnen lopen. Wij hebben dus ook on the spot online een kaartje gekocht en konden dus gelijk doorlopen!


Aangezien deze bezienswaardigheden tot redelijk vee altijd in beslag nemen, komt het super goed uit dat er in de buurt van het Colleseum een super leuke buurt zit waar je heerlijke broodjes kan halen bij vele verse bakkers. We hebben het hier over de buurt Quartiere Ebraico ,de Joodse buurt.

 

Vanuit hier zijn wij doorgelopen naar het populaire Piazza Navona om wat te eten en een wijntje te nemen. Niet de meeste ideale plek om uitgebreid te gaan eten aangezien dit het populairste plein is van Rome, dus vrij duur. Maar dat neemt niet weg dat het even heerlijk was om tot rust te komen!

Vanuit hier besloten we om verder te lopen naar het prachtige Pantheon. Voor zulke gebouwen hebben wij stiekem een zwak. Phanteon's blijven je verbazen hoe prachtig ze elke keer weer zijn!

 

Neem nog één laatste stop bij de mooie Fontana di Trevi, om een muntje in de fontein te gooien. Voor sommige betekent dit geluk, maar voor ons betekent dit een terugkeer naar Rome. Helaas was bij ons de fontein nog in restauratie, dus we komen zeker nog een keer terug!

 

Sluit je dag af met en heerlijke pizza, want ja! Je bent in Italië en neem en drankje op Piazza di Spagna, oftewel de spaanse trappen. Deze spot is erg populair onder zowel de locals als de toeristen om met een lekker biertje of flesje wijn met elkaar te zijn en te genieten van de heerlijke zomer avonden in Rome.


 Wij besloten om ook ons ontbijt lekker mee te nemen en te gaan eten op de Spaanse trappen! Deze bezienswaardigheid is overigens 5 minuten lopen vanaf ons hotel. Vanuit hier zijn wij onze dag begonnen door te lopen richting Città del Vaticano. Zelfs in de vroege uurtjes staat er al een gigantische rij om Vaticaanstad binnen te komen. Wij besloten om onze tijd in Rome hier niet aan te verspillen en hebben alleen genoten van de mooie buitenkant!

Aangezien wij vanaf hier onze laatste uurtjes in Rome aan het aftellen waren, besloten we om nog even heerlijk te relaxen met wat wijn en snacks, op een heerlijke plek met een gaaf uitzicht over de stad! Het is even een klim omhoog maar dan heb je wel wat. We hebben het hier over Piazza del Popolo. Dit is een heerlijk, rustig park waar je even de drukte van de stad kan ontsnappen.

 

Helaas zit er vanaf hier onze 2 geweldige dagen Rome er alweer op. Maar zoal we al eerder zeiden. We'll be back soon...

FOLLOW US:


Ourfavouriteworld.travel@gmail.com |+316 ... |  KVK:..