Parijs


Binnen 4 uur in hartje Parijs staan? Hoe heerlijk is dat! Ik kom hier al jaren regelmatig, maar sinds we samen zijn komen we hier samen een aantal keer per jaar. Meestal verblijven we hier dan niet langer als 3 dagen. 

 

Zorg ervoor dat jij je treinticket op tijd boekt. Je kan vanaf 3 maanden van te voren boeken. Hierdoor kan je al voor €80,-  retour 1e klas zitten. Boek je 2 dagen van te voren, kunnen de prijzen oplopen tot €200,- retour voor 2e klas. Wees hier dus slim mee!

 

Kies voor een hotel net buiten de stad. Je bent al super snel met de metro in het centrum. De hotels in het centrum zijn vaak niet te betalen.


Het gehele centrum is makkelijk te bereiken via de metro. Vooral bij de populaire bestemmingen in de stad zijn er altijd een aantal metro's die je kan nemen. Persoonlijk vinden wij dit de beste optie om Parijs te verkennen. Vooral omdat de metro om de paar minuten gaat en de kaartjes goedkoop zijn.

Parijs is een stad met super veel bezienswaardigheden. Kijk dus goed wat je wel en niet wilt zien, want veel bezienswaardigheden zijn mega druk. Hierdoor kan je super lang in de rij staan. 

Omdat we hier regelmatig komen en dus niet echt een dagindeling hebben, zal ik je de highlights van Parijs vertellen.

 

 Om te beginnen het belangrijkste; De Eiffeltoren! Dit is natuurlijk hét ding van Parijs. Super leuk en gaaf om bovenop te staan! Zorg er voor dat je zo vroeg mogelijk gaat, want zelfs voor openingstijd staat er al een behoorlijke rij. 3 uur van je tijd verdoen in de rij is zonde van je dag.

Tegenwoordig is er een controle post bij de Eiffeltoren, maar laat je daardoor niet afschrikken.

Het uitzicht is natuurlijk fenomenaal! Heerlijk om zo de gehele stad te bekijken. Uit ervaring weet ik dat het meenemen van je geliefde die hoogtevrees heeft het misschien iets minder leuk is, maar met een glas champagne erbij is alles een stuk beter. 

 

Achter de Eiffeltoren zit overigens een park waar je in de zomer kan relaxen en picknicken. 's Winters is het ook heerlijk om in rond te lopen. Aan de andere kant van de Eiffeltoren kun je genieten van het mooie Jardins du TrocadéroDit park heeft in het midden een super grote fontein staan. Zeker mooi om even te kijken!


Aan de Seine-kant van de Eiffeltoren kun je nog genieten van Musée d'Orsay. Dit oude treinstation wordt nu gebruikt als museum voor kunst. Loop nog even snel langs het Assemblée Nationale, het gebouw van het tweekamerparlement. Het gebouw ziet er overigens uit als een oud Romeins gebouw.

Ben je te bang om de Eiffeltoren op te klimmen? dan heb ik nog een goed alternatief voor je! Ja, ook dit gebouw is mega hoog, maar je zit in ieder geval veilig binnen. Super idee ook als het buiten niet zulk mooi weer is. Ik heb het over het grote kantorencomplex  Tour MontparnasseBinnen 38 seconde zit je op de 56e verdieping, wat de lift de snelste lift van Europa maakt.

 

Verder kun je in de zomer nog relaxen in de parken Luxembourg en Parc MontsourisHet park Luxembourg heeft nog een mooi Paleis staan. 

 

Je zult vast al op je kaart hebben gekeken, waarop je Place d'Italie ziet staan. Op deze plek komen de belangrijkste wijken van Parijs samen. Overigens kan je hier ook op de meeste metro's overstappen. Een belangrijk punt in Parijs dus!


Vergeet vooral ook niet naar de bekende Notre Dame te gaan! Wat natuurlijk bekend staat van de klokkenluider, maar ook omdat hier 3 relikwieën van Christus worden bewaard. Dit gebouw is erg populair onder de toeristen en duurt het dus erg lang om binnen te komen. De entree is namelijk gratis! Gunstig om te weten. 

Vanaf de Notre Dame kun je richting Centre Pompidou lopen om moderne kunst te bewonderen. Hier kun je in een vliegtuig je kaartje kopen. 

 

Als laatste zal ik nog een kijkje nemen bij het Phantéon. Wij doen dit eigenlijk in elke staat waar er een staat. Het zijn altijd mooie gebouwen met een mooie geschiedenis. 

 

Helaas is de Notre Dame in april 2019 afgebrand. Er wordt gewerkt aan restauratie.

Misschien toch fijn om te kijken hoe ze dit aan het doen zijn!


Wil je shoppen en cultuur een beetje mengen? Kies er dan voor om tijdens het winkelen op de heerlijke Champs-Elysées een kijkje te nemen bij de Arc de TriompheDe Champs-Elysées bestaat wel vooral uit duurdere winkels, maar je bent immers in Parijs. In de winter staat deze staat vol met kerstkraampjes! Naast de Champs-Elysées zit het mooie Opera National de ParisHet gebouw valt erg op en zal waarschijnlijk bij velen niet bekend staan om het Opera gebouw.

Loop vanaf de Champs-Elysées richting het mooie en super populaire LouvreHeb je Mona Lisa herself altijd al willen bewonderen? Dan moet je dat zeker doen! Verder hangen hier nog vele andere mooie schilderijen van bekende schilders zoals de Nederlander Frans Hals en natuurlijk Leonardo Da Vinci. Vanaf buiten lijkt het niet zo, maar het Louvre is super groot! het is onderverdeeld in 3 vleugels, dus hier ben je zeker een halve tot hele dag aan kwijt. 

 

TIP:

 

Wil je low-budget? Dan kun je van oktober t/m maart elke 1e zondag van de maand gratis naar binnen. Overigens heb je dan alleen toegang tot de permanente collectie.

Het Louvre is altijd gesloten op dinsdag, 1e kerstdag en de Franse dag. Op woensdag en vrijdag is het museum geopend tot 21.45 uur. 

 


Aangezien je nu toch al heerlijk aan het genieten bent, kun je gelijk doorlopen naar De Jardin des Tuileries. Dit zijn de tuinen van het voormalige paleis en staat nu bekend om het oudste park van Parijs. Je kunt hier even heerlijk relaxen!

 

Vanaf hier kan je eigenlijk zo doorlopen naar de prachtige kerk La Madeleine. Erg mooi om even binnen te kijken! Vanaf de tuinen en het huis van de Opera is het 10 minuten lopen. Vanaf La Madeleine kun je weer heel gemakkelijk doorlopen naar het bekende warenhuis Galeries Lafayette.

 

 

 

 

TIP:

 

Bezoek Parijs in de winter en neem dan een kijkje bij Lafayette. In het midden van het warenhuis staat altijd een mega grote kerstboom. Om de zoveel jaar hebben ze een ander thema. Ook aan de buitenkant van Lafayette is het feest. In 2016 stonden er bewegende ijsberen en pinguins in de etalages. Zeker de moeite waard om even te kijken. 


 Het populairste aan deze kant is toch wel de buurt MontmartreDeze wijk staat vooral bekend als de schilderswijk. Hier kun je genieten van de markt (Place du Tertre) met allerlei schilderijen, maar vooral van de Sacré-Coeur. De mooie basiliek die boven op de berg staat. Neem zeker een kijkje binnenin. Wel is het niet toegankelijk voor mensen die slecht kunnen lopen. Wil je namelijk bovenop staan, moet je een enorm lange trap op!

Verder zeggen we: Loop even lekker rond in Montmartre. Er zijn hier super veel kleine, romantische, schattige straatjes. Heerlijk om even te relaxen en te genieten van alle gave schilders die hier zitten. 

 

EN! ga zeker een avondje richting de Moulin Rouge. Hier kan je natuurlijk genieten van gave dansshows met een heerlijk diner.

Verder vind je hier nog het grote beeld op Place de République.


Parijs is zeker te groot om dit allemaal in 3 dagen te kunnen zien. Gelukkig ligt parijs op 5 uur rijden met de auto en 4 uur met de trein afstand van Amsterdam. Ga hier dus ook heen als je er gewoon even tussenuit wilt. 

Weet je écht geen kerstcadeau voor je geliefde? Ga samen naar Disneyland! Lees hier snel verder hierover.

FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za