Düsseldorf


Bereid je voor, want je komt ècht met 3 volle tassen aan kerstcadeautjes thuis.

Düsseldorf is perfect voor een weekendje weg naar de kerstmarkt. wij verbleven in het luxe Doubletree Hilton. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 3 uur rijden. Ook nog eens super dichtbij!
Ga er maar vanuit dat het hotel super fijn is. Bij Hilton kan dat natuurlijk niet anders. De bedden liggen heerlijk en als je geluk heb, zit er nog een bad bij! Het ontbijt op bed is aan te raden. 

Wij zijn hierheen gekomen voor de super grote kerstmarkt. Vanaf het hotel zit je er binnen 15 minuten met de tram. Prima te doen toch?!

 

Vaak krijg je bij je hotel een plattegrond mee van de kerstmarkt. Hierop is te zien dat de kerstmarkt verdeeld in 7 pleinen.

Marktplatz
Flingerstrasse
Heinrich Heine Platz
Schadowplatz
Stadtbrückchen
Gustaf Grundgens Platz

(heden op de Kö-Bogen)

Alle pleinen liggen dicht bij elkaar, dus je zult er geen één missen. Zorg er voor dat je uitgehongerd naar Düsseldorf gaat, want je zult veel eten. HEEL VEEL. Een pretzel hier, een braadworst daar en een glas glühwein erbij. 

Marktplatz

Het plein met de bijna 100 jaar oude draaimolen. Je zult hier de harde werkers vinden. Kraampjes van de glasblazers en de kunstdraaiers staan op dit plein. Geniet van een glas warme glühwein terwijl je staat mee te kijken met de kaarsmakers.

 

Flingerstrasse

Dit is de verbinding tussen Marktplatz en het Heinrich Heine Platz. Hier staan kleine, knusse kraampjes.

 

Heinrich Heine Platz

Dit plein staat bekend als de 'engeltjes markt' en is het muziekpaviljoen. vol met verlichtte kramen. Hier vind je vooral lekkernijen. Traditionele maar ook nieuwe producten.

 

Schadowplatz

Dit plein staat vooral bekend voor het winkelen. Hier kun je genieten van winkelen bij de normale winkels en winkelen op de kerstmarkt. In het heden hebben ze de kerstmarkt op dit plein helemaal vernieuwd.

 

Stadtbrückchen

Deze markt bevindt zich op de binnenplaats van het Wilhelm Marx Haus. Het staat bekend om de vele kristallen en sterretjes, wat het plein een magisch gevoel geeft.

 

Kö-Bogen

Voorheen stonden deze kraampjes op het Gustaf Grundgens Platz. Je kan hier vol genieten van traditionele houten stallen. Het staat hier vol met lekkernijen en lokale producten. Maar op dit plein gaat het natuurlijk vooral om de ijsbaan.

 

Langs de Rijn loopt de Rheinuferpromenade. Perfect voor een avondje stappen, een hapje eten of een terrasje met een fles wijn. De promenade is overigens auto vrij.


Ook buiten de tijd van kerstmarkten is Düsseldorf even leuk om te bezoeken. Op het Carlplatz is er dan elke dag, behalve op zondag, een markt met super veel eetstalletjes. Bij het Königsallee kun je goed winkelen.FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za