Cascais

Deel dit!


Heb je in je drukke Lissabon schema nog ergens een dag, of minimaal een halve dag, vrij? Pak de trein vanuit Lissabon en binnen 50 minuten ben je hier!

 

Dit kleine stadje is heerlijk om even over het strand te wandelen. Het strand is super lang, dus je hebt heerlijk de tijd om van alle rust te genieten. Tenzij je even wil zonnen, dat kan natuurlijk ook!

 

Het stadje zelf is ook super knus.TIP:

 

SANTINI 

Loop even langs het winkeltje met het lekkerste ijs van heel Portugal. Je mag elke smaak proeven als je even niet kan kiezen. Als het goed is, is elke smaak het lekkerst. Probeer gegarandeerd de hazelnoot!


Je kan heerlijk lunchen in Cascais. Let er alleen wel op dat je jezelf niet naar binnen laat praten door de honderd mannetjes die buiten bij hun restaurant staan. Loop een stukje door en vind een rustig restaurant. Hier is het eten vaak veel goedkoper en veel lekkerder.

Na het heerlijke eten heb je wel even een wandeling nodig om alles er weer af te krijgen. Goed idee om richting Boca do Inferno te lopen. Het heeft de naam 'De mond van de duivel'. Het heeft deze naam gekregen omdat het de enige plek in Portugal is, waar de zee heftig tegen de rotsen aanbotst. De zee heeft op dit punt vroeger een kleine grot in de rotst 'geslagen' die vervolgens is ingestort, waarna er een kleine baai en natuurlijke boog ontstaan is. 

 

Wij vinden het persoonlijk heerlijk om door Cascais te lopen. De straten zijn vaak rustig en dus rustgevend met ondertussen prachtig uitzicht. Vooral met de zonnestralen erbij is alles nog fijner. Pak nog even een terrasje met uitzicht over de zee voordat je weer terug gaat richting Lissabon.

 

Kortom, een super fijne stad om even een dagtrip te doen!FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za