Barcelona


Barcelona is een mega drukke stad en erg populair onder de toeristen, maar zeker heerlijk om te relaxen met wederom wijn en heerlijke tapas! Wij zijn hier 2½ dag verbleven. Dit is redelijk goed te doen, als je niet alles wilt belopen. Je zult dan gebruik moeten maken van het openbaar vervoer.

Hotels zijn vaak middenklasse qua prijs. Goed te doen dus! Zorg dat je hotel dicht bij een metro station zit. Wij hadden ons erg bekeken op hoe groot Barcelona is. Het is erg veel lopen! 

Ons hotel had gelukkig een perfecte ligging! Het hotel is vrij modern en heeft mooie, nette kamers. Bij de meeste kamers zit er ook een bad bij. Heerlijk!


Om maar gelijk te beginnen, zit er tegenover dit hotel het mooie Hospital La Sant Pau. Dit is het oude ziekenhuis. Er naast zijn ze bezig met bouwen van het nieuwe ziekenhuis.

 

Aangezien wij van te voren niet wisten dat het veel lopen was, hebben wij onze eerste dag dus alles gelopen. Vooral vaak ook niet de goede kant op gelopen...

Wij zijn begonnen bij Port Vell. De bekende, oude haven van Barcelona. Vanuit hier kan je richting Telefèric de Montjuïc lopen. Deze kabelbaan brengt je naar het hoogste puntje van Barcelona. Goeie tip voor een mooi uitzicht! Je kan hier overigens gelijk genieten van een typisch 'mooi uitzicht met wijn en snacks'. Daarna kan je lekker door Montjuïc lopen.

In Montjuïc is het behoorlijk omhoog wandelen. De kabelbaan vanuit Barcelona brengt je namelijk halverwege Montjuïc. Daarna is er een nieuwe kabelbaan die je wel helemaal naar boven kunt brengen. Wij zouden aanraden om die te nemen. Zelfs voor ons was het een pittige klim. Zo kun je rustig aan weer naar beneden wandelen om al het moois te zien.

 Helemaal bovenop de berg staat het mooie Castell de Montjuïc. Helaas kwamen wij net bij sluitingstijd aanwandelen, maar van buiten ziet het er ook al gaaf uit! Vervolgens zijn wij rustig weer naar beneden gewandeld en hebben in het prachtige Parc de Montjuïc even gerust.


Ben je in Barcelona, dan denk je natuurlijk TAPAS! Dat dachten wij ook. Wij zijn geëindigd bij Blai9, omdat alles heel snel vol zit. Maar ook hier waren de tapas heerlijk en een leuke spot voor je eerste ervaring met tapas!

 

Elke tapas heeft een gekleurd bakje. Elke kleur heeft een andere prijs. Geef je bakjes af als je gaat afrekenen. Zo kunnen hun zien wat je hebt gegeten en hoeveel je moet betalen.

Aangezien deze citytrip voor ons weer een excuus was om onze verjaardag te vieren, zochten we een goede cocktail bar uit. EN OF dit een goede cocktailbar is! We hebben hier 2 avonden gezeten, omdat we zo hebben genoten van het personeel en de cocktails. Ze hebben een super gave lijst, maar zeg wat je lekker vindt en ze maken zo uit de losse pols een heerlijke cocktail voor je. Onze favoriet: Mint Julep en Daquiri :)! Het is een kleine bar en zit daarom erg snel vol, dus wees er snel bij! Ga in ieder geval één avond naar het leuke Old Fashioned.

TIP:

Ook in Barcelona is de Uber erg goedkoop. Zorg dus dat je de app download voordat je geniet van je cocktail of wijn.Aangezien wij al erg kapot waren van de eerste dag lopen, hebben wij besloten om de Hop on Hop off bus te nemen. Deze stop op super veel plekken en je hebt aan 1 dag meer als genoeg om alles te bekijken. Zo heb je iets meer tijd om te relaxen op je vakantie. 

Je kunt opstappen bij de populaire Sagrada FamiliaWil je hier graag naar binnen? Dan raden wij aan om er heel vroeg heen te gaan. Letterlijk elke toerist wilt hier graag binnen kijken dus er staat een enorme rij. Jammer om in te staan als je weinig tijd hebt.

 

Vanaf hier zijn wij richting Casa Batllo & La Perdera gegaan. Gaaf om te zien, maar voor ons het niet waard om naar binnen te gaan. Wij zijn dus snel verder gegaan naar andere bestemmingen. Hierna kun je stoppen bij Placa D'Espanya. Het bekende plein met de fontein Font Màgica. De fontein heeft 's avonds een lichtshow wat gaaf is om te zien. 


TIP, LET OP:

De lichtshow is niet elke avond. Uit ervaring weten we dit helaas... Wij hebben 's avonds een tijd op het plein zitten wachten en besefte uiteindelijk dat het al was geweest. Check dus even op de website van de fontein wanneer de show is. 

Op 24 december is er de grote lichtshow van het jaar, tijdens het festival De Le Merce. Hier worden er dan ook optredens gegeven.


Vanuit hier zijn wij doorgegaan naar het mooie Parc de la Ciutadella. Er is een deel van het park wat minder mooi is, hier liggen vooral veel zwervers. Als je doorloopt, kom je dit prachtige stuk tegen! Als je verder door het park heen loopt, ga je richting het bekende Arc de Triomf. Net zo mooi als die in Parijs! Loop je nog even door de grote straten heen, moet je niet schrikken. Ergens om de hoek staat het grote, prachtige Catedral de la Santa Creu.

 

Als je deze spots bezoekt, zit je inmiddels in de mooie wijk Barri GóticDe oudste wijk van Barcelona. Hier kan je genieten van de mooie oude gebouwen die hier staan. Vergeet vooral niet om omhoog te kijken!

 

De wijk Barri Gòtic ligt in de buurt van de bekende winkelstraat La Ramblas en de daarbij horende markt met verse producten: Mercat de La Boqueria. Vanaf de mooie oude wijk, kan je hier heel gemakkelijk heen lopen. Ga vooral echt even langs de markt. De moeite waard om even te kijken.


Een verjaardag moet je vieren met een heerlijk diner. Wij zijn aangekomen bij LLamber. Hier kan je genieten van luxe tapas. Niet de tapas van €1,- en €2,-. Deze zijn wel iets duurder en luxer, maar echt zeker genieten! Neem er een heerlijk flesje wijn bij en geniet van een super avond. Wel even van te voren reserveren!Onze laatste stop in Barcelona is het mooie Parc Guell. Voor de mensen die hier eerder zijn geweest, zal het tegenvallen. Je kunt helaas niet meer lekker in het park zitten en genieten van de mooie beelden. Je moet hier nu voor betalen. Op het moment dat wij er waren, stond er een wachtrij voor meer dan een uur en waren de tickets uitverkocht. Er mochten immers maar 10 mensen per keer het park op. Het is dus, helaas, een toeristische attractie geworden. 

Buiten dat, blijft het een erg mooi park en alsnog heerlijk om doorheen te lopen. De weg erna toe en rondom het park is alles nog gratis en vrij om rond te wandelen.

Ga je in hartje zomer naar Barcelona? Dan is er ook zeker genoeg plek om van het strand te genieten. Aan het einde van de Ramblas loop je recht op het strand af. Huur een strandbedje of leg gewoon lekker je handdoek in het zand én genieten maar!

FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za