Antwerpen

Deel dit!Biertje hier, biertje daar... Antwerpen is heerlijk om te relaxen!

Wij hebben hier 2 dagen vertoefd. Het is ongeveer 3 uur rijden vanaf Amsterdam. Wij verbleven in het Tulip Inn hotel, vlak bij het centrum. Er is een bus- en tramhalte op loopafstand, dus je bent binnen 10 minuten in het centrum. 
Het hotel is super! Je kan heerlijk ontbijten met wafels en chocolade croissantjes. De bedden liggen heerlijk en de kamers zijn super netjes. Overigens is de badkamer ook top! 

Alles in Antwerpen is goed te bewandelen. Voor diegene die geen zin hebben om te lopen, is er genoeg openbaar vervoer. En verderop lees je nog een tip ;)!

 

Vanaf het hotel kan je makkelijk richting het Centraal Station van Antwerpen lopen. Dit station is prachtig! Van binnen én van buiten. Loop eventjes rond en laat alles tot je door dringen. 

 

Vanaf hier loop je gemakkelijk door het Diamantenkwartier. Voor de mannen die wat van plan zijn, hier heb je enorm veel keus voor wat mooie diamanten. Als je rustig door loopt, kom je vanzelf in de leuke winkelstraat De Meir terecht.  Aangezien je in Antwerpen bent én in de winkelstraat.. Loop snel even langs The Chocolate LineZe zijn bekroond tot beste chocolatier van 2016. Pas op waar je loopt, want bijna alles is hier van chocolade. 

Nu je toch heerlijk onderweg bent, neem een kijkje bij de grote Onze Lieve Vrouwen KathedraalAls je even geluk hebt, spelen ze K3 via de klokkenluider. Achter de kathedraal zit een wafel tentje. Een goed excuus voor een pauze!

 

Nu je toch bezig bent met een Belgische delicatesse, ga snel richting de Grote Markt en ga even heerlijk genieten van de lekkerste Belgische bieren. Ons favoriet is niet anders dan Gollem. Hier hebben ze meer dan 200 bieren, op de tap en op fles. Genoeg bier om je dag mee door te komen!


Loop vanaf Gollem linksaf en neem een kijkje bij De Steen, voordat je een hapje gaat eten. Volgens de Belgen heeft Amadeus de beste spareribs van het land. Voor ons niet de beste die we hebben gehad, maar ieder zijn ding. Zeker proberen waard! 

 

Zorg dat je in ieder geval een van je dagen op tijd eet, want we hebben nog een mooie spot voor de zonsondergang! Loop richting de Schelde, richting de grote Loodsen. Dit is een perfecte spot om de zonsondergang te zien! Ook bevinden zich hier vaak feesten. Misschien heb je mazzel en kan je gelijk door genieten van een leuk feestje.


Na een hele dag door Antwerpen slenteren, hadden zelfs wij genoeg van het lopen! Tijd om een andere manier te bedenken. De hele dag in het openbaar vervoer is ook niks. Wat blijft er dan over?

TIP:

 

Kies voor de Velo fietsen. Ze staan door heel Antwerpen. Je kan kiezen uit verschillende passen. Een dag pas kost €4,-. Gebruik de fiets voor maximaal 30 minuten en zet hem terug in een stalling. na 5 minuten kun je de fiets weer opnieuw pakken. Zo zorg je ervoor dat je de fiets de hele dag zonder extra kosten kan gebruiken. 


Ben je op een zaterdag in Antwerpen? Neem een kijkje op de Exotische MarktVroeger was deze markt bestemd voor het verkopen van allerlei huisdieren, maar gelukkig is dat nu verboden. Nu kun je genieten van oesters met champagne tot vers fruit. 

Je kan Antwerpen natuurlijk niet verlaten, zonder een bezoek aan een brouwerij. De bekendste hier is Brouwerij Koninck

 

Natuurlijk interessant om te zien hoe het allemaal in z'n werking gaat. Aan het einde van de tour kan je nog even genieten van een proeverij van 3 bieren die ze brouwen.

La Chouffe of Koninck kan je daarna nog even inslaan in het winkeltje.


De steen
De steen
OLV Kathedraal
OLV Kathedraal
Gollem, De grote markt
Gollem, De grote markt
De exotische markt
De exotische markt
Centraal Station
Centraal Station


FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za