Zuid-Afrika

Van een tour door Johannesburg en luipaarden spotten in het Krugerpark tot een Shark Cage Dive in Mosselbay. Van een Struisvogel voeren in Oudtshoorn en het mooie Swartberg bekijken tot de Tafelberg en Leeukop beklimmen in Kaapstad.


KwaZulu-Natal

Durban

 

 

Mpumalanga

Hazyview

StandertonDit deel van Afrika is ENORM!

 

We hebben om precies te zijn een maand in Zuid-Afrika gereisd. Er is zoveel diversiteit in dit land te zien. Van ongelooflijke bergen tot de kleinste dieren.

 

Hoe lang je in dit land wilt besteden ligt compleet aan welk deel je van dit land wilt zien!

Wij zijn van Johannesburg (Gauteng) tot aan Kaapstad (West-kaap) gereisd. Met een vlucht van Durban naar Port Elizabeth.

Wil je bijvoorbeeld alleen de West-kaap zien, raden we je aan om 2 weken te besteden. 3 als je overal 3 á 4 dagen wilt verblijven.

Wij hebben er een maand over gedaan. Op elke plek zijn we ongeveer 2 nachten gebleven met een paar uitzonderingen.

 

We raden je aan om zeker van te voren te bekijken wat je wilt zien. Zo kun je eventueel alvast activiteiten, zoals een game drive, en/of hotels boeken (Het kan in het hoofdseizoen erg druk zijn). Gelukkig hebben wij heel wat gezien en gedaan; Veel inspiratie! 

 

We adviseren om al je dure spullen thuis te laten. Natuurlijk breng je je camera, GoPro, telefoon etc. Maar heb je je Rolex horloge niet perse nodig? Laat hem dan thuis! 

 

Het is een kwestie van logisch nadenken; Gedraag je normaal, berg je camera op als je die niet nodig hebt. Neem een moneybelt mee, zodat niet al je geld in je portemonnee zit. Je Paspoort heb je niet veel nodig dus berg die netjes op.


Wil je alleen genieten van de tuinroute? Reis dan vanaf Tsitsikamma richting Kaapstad. Hier begint officieel de tuinroute.

Wil je iniedergeval genieten van de wilde dieren en de panoramaroute (God's window, Blyde River Canyon, etc.)? Kies er dan voor om bijvoorbeeld te beginnen in Hazyview bij dit geweldige resort. Zorg dan dat je een hele dag vrij houdt voor de panoramaroute. Breng vervolgens een paar dagen in Krugerpark of een Private Game Reserve door. 

Perfect!

 

Bij de bestemmingen lees je meer informatie. Makkelijker om een goede keuze te maken over wat je graag wilt zien.


Een auto huren is een van de belangrijkste punten die je moet doen voordat je naar Zuid-Afrika vertrekt. Denk na over wat voor auto je wilt, welke verzekeringen je moet nemen en of de auto de bergen wel op komt. Maar geen zorgen, we hebben hier alle tips and tricks al voor je klaar staan!


Onze ideale reisroute

FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za