Auto huren, hoe doe ik dat?

Tegenwoordig gaat alles super makkelijk via internet. Je kiest een bekend bedrijf uit, zoekt je auto uit en klaar is kees!

Toch moet je behoorlijk opletten wat je afsluit.

 

Wij moesten voor onze geweldige reis naar Zuid-afrika een auto huren. 2 om precies te zijn. We hadden voor het eerste deel van onze reis gekozen voor een 4x4. Waarom? Wij zijn begonnen in Johannesburg, waarna wij doorreden naar het Shindzela tented camp & Krugerpark. Hierbij kan een 4x4 aardig van pas komen!

 

Tip 1.

Het goedkoopste is om voor een internationaal bedrijf te kiezen als je eenmaal in het land bent, maar vaak zal te taal hierbij tot last zijn. Daarom hebben wij voor een bekend bedrijf gekozen, Europcar. Zij zijn in vrijwel elk land te vinden en hebben goede voorwaardes.

 

Tip 2.

Stippel eerst je reis goed uit voordat je een auto uitzoekt. Kijk hierbij naar de aantal KM's die je zal gaan rijden, zijn de wegen verhard of onverhard. Moet je veel bergen op met je auto of rij je op het platteland. Hoe groot moet de auto zijn i.v.m. personen en baggage.

 

Zoals hiervoor al gezegd hebben wij besloten om voor 2 auto's te kiezen. Het 1e deel van onze reis was vaak onverhard, blubberig en zanderig. Daardoor hebben wij besloten om een 4x4 te nemen, ook omdat wij het budget ervoor hadden.

Heb je niet het budget, zijn de wegen ook te bereiden met een gewone auto, maar is soms wat lastig.

 

Het 2e deel van onze reis hebben wij een gewone auto genomen, omdat we vrijwel alleen op de snelweg zouden rijden.

 

Tip 3.

Zorg ervoor dat je alle voorwaardes goed leest. In bijvoorbeeld veel voorwaardes is je autodak niet meeverzekerd. Valt er een tak (of als we bij zuid-afrika blijven, een aap...) op je dak en hij is beschadigd, moet je dit betalen.

 

Voordat je de auto krijgt, wordt de hele auto nagekeken op voorgaande beschadigingen. MAAK HIER FOTO'S VAN!

Niet elk bedrijf is hier even makkelijk in en kan écht voor problemen zorgen. Zorg dus ook altijd dat je de kopie van de aanwijzingen goed bewaard (bijvoorbeeld in je dashboard kastje).

 

Het is aan te raden om all-inclusive te huren. Hierin zitten vaak all-inclusive KM's, een standaard WA-verzekering, diefstalverzekering, dakschade, glas-banden-boden dekking, schade door eigen schuld en terug betaling van eigen risico.

 

Onze auto was ook inclusief Drop-off fee (wij verbleven ver van het huurbedrijf af), documentation fee en GPS rental.

wij kozen ervoor om deze ook mee te huren, omdat de telefoon niet altijd te gebruiken zal zijn.

 

Wil je niet all inclusive KM's? Maak dan een foto van je KM stand voordat je weg rijdt. Zo kun je bewijzen hoeveel KM's je daadwerkelijk hebt gereden.

 

Tip 4.

Zorg voor een internationaal rijbewijs! Sommige mensen denken dit niet nodig te hebben, maar er wordt bij de meeste huurbedrijven zeker om gevraagd. Ook is het verstandig om een auto te huren samen met iemand die ouder is dan 23. Dan is de auto vaak goedkoper. (Geldt overigens niet in elk land)

 

LET OP: Internationale rijbewijzen zijn maar 1 jaar geldig.

Ben je lid van de ANWB? dan krijg je korting op je rijbewijs.

 

Ga je bijvoorbeeld rondtrekken met een camper in Nieuw-Zeeland en je bent jonger dan 23? Zorg dan dat je bij Jucy huurt. Zij hebben hier geen verplichting op. Bij de meeste huurbedrijven mag je onder de 23 geen camper huren.

 

Tip 5.

Om nog kort door te gaan op de vorige tip. Zorg dat diegene die het meeste zal rijden als hoofdbestuurder wordt opgegeven & de auto op zijn/haar naam huurt. Dit kan voorkomen dat je extra moet betalen of in het ergste geval de auto helemaal niet mee krijgt. 

 

Tip 6.

Zorg dat je altijd een creditcard bij de hand hebt als je op reis bent. Veel huurbedrijven zullen je creditcard gegevens willen hebben om de borg of eventuele extra kosten eraf te kunnen halen.

 

Tip 7.

Let er op dat als je de auto mee krijgt met een volle tank, het huurbedrijf te auto met een volle tank terug verwacht. Doe je dit niet dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

 

Ben je er na deze tips nog niet helemaal uit en zit je nog met veel vragen? Laat het ons weten en we helpen je graag!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

FOLLOW US:


info@ourfavouriteworld.com | www.ourfavouriteworld.trvl-hotels.com | Yvette@oatravel.co.za